some-facebook-code
Lige i øjet - HF uddannelsen på Frederiksberg
HF- gir dig grønt lys til livet  - Frederiksberg Hf kursus
HF- gir dig grønt lys til livet  - Frederiksberg Hf kursus
Frederiksberg Hf (FHF)
Hf kurset
Det 2-årige dagkursus til Hf eksamen. Dialoger - Fællesskab - Udvikling

Sociale aktiviteter på FHF

Studierejser

Der er mange måder at tilegne sig ny viden på. Det er ikke nok kun at sidde bøjet over bøgerne, man skal også ud og opleve verden. Derfor har vi på Frederiksberg hf kursus en tradition for, at klasser på 2.hf tager på en studietur med en eller to af deres lærere til f.eks. Berlin, Prag eller Sevilla.

Hf klasse i Berlin med tysk og historielærerne 2009
J-klassen i Berlin okt 2015
Som elev skal du og din klasse sammen med jeres lærer selv planlægge, hvor I vil rejse hen, og hvad I vil se. Skal turen f.eks. være en tur med jeres historielærer, hvor I skal se arrene efter 2.verdenskrigs rædsler, eller skal det hellere være en tur til London med jeres engelsklærer? Det er helt op til jer.

På studieturen vil du sammen med dine klassekammerater skulle løse opgaver og holde oplæg, som er forberedt hjemmefra. Men der er selvfølgelig også tid til, at du og dine kammerater kan opleve byen på egen hånd. Læs kursisternes beretninger fra studierejserne i Hf Vinkler

Deltagelse i studierejser er ikke obligatorisk, og kursisterne betaler selv for rejse og ophold.

Festerne på FHF

I løbet af undervisningsåret er der en lang række fester på Frederiksberg hf-kursus, hvor du kan ryste tankerne om lektier og eksaminer af dig til dj's eller levende musik og få ny energi til skolearbejdet.

Den første fest er Introfesten i august. Det er en fest for dig som ny elev på Frederiksberg hf-kursus. Når du er kommet godt i gang med uddannelsen er det tid til Halloween festen, som bliver holdt i starten af november.

I december er det tid til den store julefrokost. Julefrokosten er et af årets højdepunkter. Forestil dig bare, hvordan det lyder, når firehundrede mennesker skåler i kor!

Fra Allehelgensaften på Frederiksbrg HF kursus
Fra Allehelgensaften på Frederiksbrg HF kursus
Før eksamensperioden går i gang, er det tid til at finde smoking'en og silkekjolen frem, når skolen i april holder gallafest.

Efter en række – forhåbentlig – vel overståede eksaminer skal det fejres, at du har klaret første år af uddannelsen. Det sker til afslutningsfesten sidst i juni måned, som er den sidste fest før en lang og velfortjent sommerferie.

Friluftsture

Hvis du hører til dem, der kan lide at sejle i kano,sidde omkring et lejrbål og overnatte i det fri, så kan du som studerende på Frederiksberg hfkursus tage med på en friluftstur.

På 1.hf er der tradition for, at de studerende på idrætsholdene tager til Susåen, hvor de bl.a. padler i kano og løber orienteringsløb.

Frilufttur med idræt på FHF
Frilufttur med idræt på FHF
Hvis du vælger idræt på B-niveau, kan du desuden komme med på en tur til Sverige, hvor der bl.a. skal øves kæntringsøvelser.

Musikaftener

To gange om året holdes der musikaften, hvor eleverne fra skolens musikhold (og andre der har lyst) optræder med sang og musik for skolens lærere og elever.
Musikaften på FHF i maj 2014
Musikaften på FHF i maj 2014
Musikaftnerne foregår i en hyggelig og mere intim stemning end de større elevfester.
Se video fra FHF's musikaftner på vores YouTube kanal

Fredagscafé

Efter en lang uge, hvor du har slidt med matematiske formler, engelske gloser og skriftlige opgaver i dansk, er det rart at køle de rødglødende hjerneceller lidt af. På Frederiksberg hf-kursus er der cirka to gange om måneden fredagscafé fra klokken 16.00 til 19.30 i aulaen, hvor du kan tage forskud på weekenden med en øl eller to sammen med dine klassekammerater.
Fredagscafe på Frederikberg HF kursus
Fredagscafe på Frederikberg HF kursus
Fredagscaféen bliver arrangeret af en skolens klasser, som køber øl og laver the, kaffe og kage. Nogle gange er der også underholdning i forbindelse med caféen. Det sker f.eks. når eleverne fra drama eller frivillig musik og frivillig billedkunst opfører et stykke, spiller en koncert eller holder fernisering. På Frederiksberg hf-kursus vil vi nemlig gerne have, at din tid som studerende ikke kun skal dreje sig om skolearbejde, men også være to gode år i dit liv, hvor du får mulighed for at udvikle dine fritidsinteresser og knytte nye venskaber for – hvem ved - måske resten af livet.

Morgensamlinger

Som ny elev på Frederiksberg hf-kursus vil du hurtigt finde ud af, at ti-frikvarteret om torsdagen er anderledes end andre frikvarterer. I stedet for at gå direkte til næste klasselokale, sidder dine medstuderende i stolene nede i aulaen eller står langs balkonen og ser ned på scenen.
morgensamling tirsdag med morgensang
Morgensamling med morgensang
Det er nemlig tid til ugens morgensang på Frederiksberg hf-kursus. Morgensangen går på skift, og klasserne bestemmer selv, hvilken sang de vil synge. Tit er det populære melodier som f.eks. Susan Himmelblå af Kim Larsen, der bliver valgt. Men det kan også ske, at gode, gamle højskoletravere som f.eks. N.F.S. Grundtvigs bliver trukket op af posen og støvet af. Er lyset for de lærde blot? Og når klassen går videre til næste klasselokale, går de med lidt lettere skridt, en fælles oplevelse rigere og – måske – med en linje rumsterende i baghovedet. Er lyset for de lærde blot?

Gamle elevers cafeaften

Hvert år, på den sidste torsdag i november, afholder vi Cafeaften for FHF's gamle elever.

Her mødes gamle klassekammerater og deres lærere til en hyggelig og uformel aften.

Gamle elevers cafeaften i november 2014
Gamle elevers cafeaften i november 2014
Vi er meget interesseret i at høre hvordan det er gået vores gamle kursister og hvad I mener Hf -uddanelsen har betydet for jer. Brug derfor gerne to minutter på at fortælle os din historie
Ida og Nikolai - synger og spiller 'Black Gold'