some-facebook-code
Eleverne i rotunden  - Frederiksberg Hf kursus
Lige i øjet - HF uddannelsen på Frederiksberg
Lige i øjet - HF uddannelsen på Frederiksberg
Frederiksberg Hf (FHF)
Hf kurset
Det 2-årige dagkursus til Hf eksamen. Dialoger - Fællesskab - Udvikling

Elever og valgfag på HF

Spansk åbner døre

Efter at være droppet ud af gymnasiet fik Frederik Kaae Mårtensson arbejde i et supermarked. Om aftenen var der tit tomt i forretningen, når han gik og satte varer på hylderne, og tiden slæbte sig afsted.

Men en dag besluttede han sig for, at nu skulle der ske noget, og han valgte derfor at begynde på Frederiksberg hf-kursus for at komme videre i livet og få et meningsfyldt og udfordrende job.

Frederik synes, at der er et godt fællesskab og fagligt niveau i 1.Y.

Efter skole spiller han bas i et band, hvor de selv skriver sangene. Han elsker fornemmelsen af, at tiden forsvinder, når man fordyber sig i musik- ken.

Frederik har valgt spansk begynder på A-niveau. Faget vil nemlig give ham mulighed for at komme ind på en af de humanistiske uddannelser på universitetet, som han drømmer om, og så åbner det døren til de mange steder i verden, hvor der i dag tales spansk

Frederik Kaae Mårtensson 21 år, elev i 1.Y

Eleverne om Hf:

 • “Uden HF havde jeg aldrig fået mulighed for at starte på universitetet, og uden støtten fra Frederiksberg HF var mit snit aldrig blevet godt nok til min drømmeuddannelse. ”

  “ Frederiksberg HF har betydet at jeg rent faktisk fik en gymnasial uddannelse og har givet mig lysten og modet til at studere videre. ”

 • “ HF har betydet alverden for mig og mulighederne for min fremtid - ingen tvivl om dét.

  Udover det, har HF lært mig mange ting som måske virker ubetydelige. Men f.eks. at læse en bog (...).

  Lyder måske fjollet, men dét har HF også givet mig - altså en bedre forståelsesramme for verden. ”

 • “ Jeg kunne få en boglig uddannelse selvom min tid i folkeskolen var rigtig dårlig.

  Jeg troede jeg var dum indtil jeg fik et gennemsnit på 11,3 på jeres skole og kunne gennemføre jordemoderuddannelsen til topkarakterer. ”

 • “ Det har betydet alt for mig, da jeg ellers ikke ville have haft mulighed for at læse videre på noget, der interesserer mig.

  Skolen gjorde det muligt for mig at koncentrere mig nok til, at jeg kunne få det gennemsnit jeg behøvede.

  Jeg er ekstrem taknemmelig for mange af de dygtige lærer, der er ansat og i det hele taget muligheden for en chance til efter at være droppet ud af gymnasiet. ”

 • “ I forhold til uddannelse har det betydet alt.

  Uden HF havde jeg aldrig fået mulighed for at starte på universitetet, og uden støtten fra Frb.HF var mit snit aldrig blevet godtnok til min drømmeuddannelse.

  Socialt har det også betydet enormt meget, og de mennesker jeg lærte at kende på de to år, betyder stadig alt. ”

 • “ Selve uddannelsen har givet mig en rigtig bred viden og på et højt fagligt niveau.

  Frederiksberg HF-kursus har givet mig to fantastiske år, fyldt med optankning på selvtillidskontoen, sjov, venskaber og har givet mig lysten til at lære mere.

  Frederiksberg HF-kursus har bidraget med fantastiske og engagerede lærer og dejlige rammer. ”

 • “ HF-uddannelse har betydet for mig, at jeg kunne komme videre på drømmestudiet efterfølgende.

  Fordelen var i min optik, at jeg kunne gennemføre det adgangsgivende studie på blot to år, fremfor gymnasiets 3 år.

  Jeg var glad for min tid på Frederiksberg HF og så det som en fordel, at kusisterne var betydeligt ældre/modne end tilfældet er på gymnasierne. ”

 • “ HF uddannelsen har betydet rigtig meget for mig. Med min HF eksamen kunne jeg komme ind på drømmestudiet.

  Samtidig har HF-uddannelsen været en lærerig oplevelse, hvor jeg lærte rigtig meget om selvdisciplin og hvad der skulle til for at nå mine mål.

  Desuden var jeg utrolig glad for alle mine undervisere på HF. ”

 • “ Jeg tog HF på et perfekt tidspunkt, hvor jeg var klar til at være ansvarlig og målrettet.

  Helt praktisk har uddannelsen betydet at jeg har fået et godt gennemsnit, så jeg får en videregående uddannelse.

  Derudover har tiden på HF haft en generel positiv indvirken på min udvikling, har givet mig gode venskaber og gode minder ”

 • “ Jeg var meget glad for min HF-forløb. Er enormt glad for at jeg gik på HF og ikke i gymnasiet, da alle elever var meget målrettede og engagerede.

  Syntes HF er en enormt god skoleform, da den minder meget om den undervisningsform der er på uni. Var også enormt glad for mine lærere. ”

Eleverne fortæller om Hf..

Tysk gør en forskel

Når Lea Inthrary suser afsted på sine rulleskøjter eller løber på stierne på Damhusengen mellem træer og blomster, slapper hun helt af. Derhjemme går hun meget op i at lave mad. Hun er vega- ner og kan lide at leve sundt.

På den måde får hun også ny energi til timerne på Frederiksberg hf-kursus. Lea kan lide alle fagene på skolen, men er især glad for naturfag og sprog. Derfor har hun også valgt tysk fortsætter på C-niveau. Hun synes, det er interes- sant at se, hvordan det danske sprog er påvirket af tysk, og så vil hun gerne bruge tysk til at uddanne sig til politibetjent.

Lea vil nemlig gerne have et meningsfyldt arbejde, som hun brænder for, og kunne godt tænke sig at blive udsendt som politibetjent og være med til at gøre en forskel.

Lea Inthrary 18 år, elev I 1.W

Fransk giver indsigt i andre kulturer

Nogle elever tager hjem for at slappe af efter skole, men ikke Mohammed. Tit tager han direkte fra Frederiksberg hf-kursus til lektiecafeen i Stefansgade på Nørrebro for at hjælpe søskende eller venner med matematik eller dansk.

Sådan har Mohammed ikke altid været. Da han gik i folkeskole, lavede han ikke meget i skolen, men på et tidspunkt indså han, at han var nødt til at tage sig sam- men, hvis han ville blive til noget.

Det har gjort, at han i dag går på Frederiksberg hf-kursus, hvor han går i 1.W. Mohammed synes, der er et godt og stærkt fællesskab i klassen, og han oplever, at lærerne er gode til at forklare tingene. Mohammed har valgt fransk C, fordi han gerne vil læse statskundskab på universitetet.

Hans forældre flygtede fra borgerkrigen i Somalia, og de politiske forhold i Somalia, og politik i det hele taget, er et stort samtaleemne ved middagsbordet. Han har familie i flere fransktalende lande og mener, det er vigtigt, at de enkelte lande bevarer deres kultur. Mohammed kunne godt tænke sig at arbejde med international politik i udlandet.

Mohammed Ali Abdilahi 18 år, elev i 1.W

Fysik giver perspektiv på verden

Cupie, 360, 180, twist og basket. Det er bare nogle af de stunts, som Nanna Sørensen med tungen lige i munden træner i fire gange om ugen efter skole sammen med sine kammerater.

I marts tager de til Orlando i USA for at deltage i VM i cheerleading, så de sidste detaljer skal finpudses og samarbejdet fungere per- fekt. Lyst til at blive udfordret og koncentrere sig fik også Nanna til at søge ind på Frederiksberg hf-kursus.

Hun har valgt fysik C, fordi hun synes, det er spændende at beskæftige sig med astro- nomiens svimlende spørgsmål. Man får et andet perspektiv på verden, når man først forstår, hvor lille en del af vores solsystem og universet, Jorden er.

Nanna drømmer om at bruge fysik C til at blive sygeplejerske, fordi det er et job, hvor man hjælper andre mennesker.

Nanna Sørensen 18 år, elev i 1.Y